06 - 55 38 19 16
1721 PW Broek op Langedijk
mail@polair.nl

Gewijzigde beoordelingsrichtlijn voor videobewakingssystemen

Kiwa maakt bekend dat nu versie 3 van de Beoordelingsrichtlijn K21039 Videobewakingssystemen van kracht is. In deze nieuwe versie van het schema zijn diverse wijzigingen doorgevoerd die verband houden met wijzigingen in de regelgeving voor cameratoezicht.

De nieuwe versie is het gevolg van wijzigingen in de RPBR (Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus). Op 19 december 2018 is hierover gepubliceerd in de Staatscourant. Naar aanleiding van deze regelgeving is een nieuwe versie van de BRL Videobewakingssystemen opgesteld. Naast de wetswijziging heeft de internationale norm EN-IEC 62676-4 een belangrijke rol gekregen in de BRL Videobewakingssystemen.

Veranderd

Wat is er zoal veranderd? De naam van de BRL K21039 is gewijzigd van Videosystemen naar Videobewakingssystemen. De EN-IEC 62676-4 heeft een belangrijke rol gekregen. Deze norm geeft handvaten aan het ontwerp, installeren, opleveren en onderhouden van videosystemen. In de BRL Videobewakingssystemen zijn diverse verwijzingen opgenomen naar deze norm. In de voorgaande versie was het nog mogelijk om te kiezen tussen scope A en B. Door de wetswijziging is dit niet meer mogelijk. Verder dient gediplomeerd personeel in dienst te zijn voor het ontwerp en de realisatie van camerabewakingssystemen.

Breed inzetbaar

De BRL Videobewakingssystemen is volgens Kiwa breed inzetbaar, zoals bij VRKI schildetectie en alarmverificatie. Maar ook bij virtuele surveillancerondes. De BRL Videobewakingssystemen is toepasbaar op openbaar gebied en privaat terrein. Voor de overgang naar de nieuwe versie van de BRL K21039/03 videobewakingssystemen geldt een termijn van 1 jaar, ingegaan op de datum van publicatie zijnde 27 maart 2020. Alle overige informatie over certificering van camerabedrijven op basis van de BRL K21039 Videobewakingssystemen is te vinden op deze website. De beoordelingsrichtlijn is eveneens van deze website te downloaden. Voor verdere vragen kan contact worden opgenomen met Kiwa via NL.info.ncp.fss@kiwa.com of 088-9985100.

Ksenia Centrale

Polair Beveiliging is sinds kort ook leverancier en installeur van Ksenia alarmsystemen. Ksenia is een nieuwe security dimensie. Het meest geavanceerde security platform.

Lees meer over KSenia alarmcentrales

Meer weten?

Wilt u informatie over een mogelijk beveiligingsplan voor uw bedrijf of woning. Of wenst u een vrijblijvende afspraak waarin we u kunnen vertellen wat Polair Beveiliging voor u kan betekenen? Neem dan contact op.

Contact opnemen