06 - 55 38 19 16
1721 HA Broek op Langedijk
mail@polair.nl

Brand is onvoorspelbaar

Als je brand nooit zelf hebt meegemaakt, is het moeilijk om je er een goede voorstelling van te maken. In minder dan 5 minuten tijd kan een beginnend brandje zich uitbreiden tot een grote uitslaande brand.

ensen die zelf thuis brand hebben meegemaakt zijn verrast door de snelheid waarmee brand zich verspreidt en de extreem hoge temperaturen die in een zeer korte tijd worden bereikt. Maar vooral door de alles verduisterende en zeer giftige rook die de eigen vertrouwde omgeving doet veranderen in een volstrekt onherkenbare. Dit alles gaat nog eens gepaard met de paniek om weg te komen en de wil om te redden wat er te redden valt.

De gevolgen van brand kunnen zeer ingrijpend zijn, niet alleen vanwege de ernstige letsels, maar ook door het verlies van bezittingen en tastbare herinneringen. Slachtoffers van een brand vatten de gevolgen vaak samen als: 'Ineens heb je niets meer'.

Brand in huis overkomt ons niet?!

enminste, dat denken we bijna allemaal. Ook staan we maar liever niet stil bij de gevaren die op de loer liggen. Toch zijn er jaarlijks bijna 8.000 woningbranden waarvoor de brandweer moet uitrukken. Dat zijn er gemiddeld 22 per dag!

Slachtoffers van een fikse brand kunnen het soms niet meer navertellen. Het nemen van enkele simpele voorzorgsmaatregelen, zoals het plaatsen van rookmelders en het maken van een vluchtplan kan echter uw leven en dat van uw huisgenoten redden.

Branddetectie

Brand, en rookontwikkeling, ontstaat vaak zonder dat u dat in de gaten heeft.

De meeste doden vallen 's nachts als mensen liggen te slapen. Veel voorkomende oorzaken van brand in huis zijn; roken van een sigaret in bed, kortsluiting, een vonk uit de nog smeulende open haard, een vergeten kaars, blikseminslag of een overslaande brand.
Als er 's nachts brand uitbreekt is de kans op letsel zeer groot. Als u slaapt ruikt u namelijk niets en wordt u door de giftige gassen dieper in slaap gebracht. Een brand kan zich binnen 3 minuten door het gehele huis verspreiden. In de praktijk duurt het vaak langer om alle gezinsleden wakker te maken en in veiligheid te brengen.
Het is een must om iets aan branddetectie te doen!

Polair installeert nu ook AJAX systemen

Meer informatie

Misdaad op de kaart

Kijk of er de afgelopen 3 maanden in uw omgeving is ingebroken.

Bekijk misdaad op de kaart

Gemakkelijk codes toevoegen

Bekijk hier het youtube kanaal

Meer informatie

Handleidingen

Handleidingen

NCP gecertificeerd

Polair Beveiliging is NCP gecertificeerd.

Lees meer over NCP certificering
Videosysteem

Branddetectiesystemen zijn te verdelen in een aantal producten;

Branddetectiesystemen zijn te verdelen in een aantal producten;

  • Draadloze of bedrade rookmelders
  • Brandmelders of hittemelders
  • Koolmonoxidemelders of andere gasmelders

Al deze melders zijn zowel aan te sluiten op een inbraakcentrale als op een brandmeldcentrale met doormelding naar een meldkamer of mobiele telefoon.
Voor elk van deze producten hebben wij een ruim assortiment van artikelen die in ieders budget passen. Wij adviseren u graag en installeren het op de meest preventieve plaatsen, zodat u onbezorgd kunt genieten van uw nachtrust.
Tip: schaf in aanvulling op een branddetectiesysteem ook een branddeken en een brandblusser aan. Hiermee kunt u zelf onnodig veel schade voorkomen.

Noodverlichting

In geval van een calamiteit mogen uw werknemers, klanten of bezoekers niet in het duister tasten naar een veilig heenkomen. Met (wettelijk verplichte) noodverlichting blijven looproutes en uitgangen onder alle omstandigheden verlicht

Noodverlichting wordt automatisch ingeschakeld bij het uitvallen van elektriciteit. Zo kunnen mensen processen veilig beƫindigen en de dichtstbijzijnde nooduitgang vinden. Ook bij brand en rook is noodverlichting van grote waarde voor de veiligheid.

Meer informatie over branddetectie of noodverlichting? Neem contact met ons op!

Ksenia Centrale

Polair Beveiliging is sinds kort ook leverancier en installeur van Ksenia alarmsystemen. Ksenia is een nieuwe security dimensie. Het meest geavanceerde security platform.

Lees meer over KSenia alarmcentrales

Meer weten?

Wilt u informatie over een mogelijk beveiligingsplan voor uw bedrijf of woning. Of wenst u een vrijblijvende afspraak waarin we u kunnen vertellen wat Polair Beveiliging voor u kan betekenen? Neem dan contact op.

Contact opnemen