06 - 55 38 19 16
1721 HA Broek op Langedijk
mail@polair.nl

Inbraakbeveiliging

Met een alarmsysteem wordt uw pand electronisch beveiligd en kunt u uw bedrijf met een gerust hart achterlaten. Een gebruiksvriendelijk codebediendeel zorgt ervoor dat u de alarminstallatie geheel of gedeeltelijk kunt in- en uitschakelen, alarmen van nooddeuren kunt in- en uitschakelen etc. De draadloze en bedrade detectoren zijn voorzien van de modernste electronica en software voor betrouwbare detectie en absoluut ongevoelig voor storingsbronnen. Via internet, GPRS of app kunnen de systemen doormelden naar de meldkamer. Inbraak alarmsystemen zijn er in diverse merken en soorten. Ieder merk en systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Polair Beveiliging kunt u hierin van de juiste informatie voorzien.

We kunnen de alarmsystemen onderscheiden in 3 groepen :

Daarnaast stellen wij een beveiligingsplan met u op.

Ksenia Alarminstalatie voor uw bedrijfspand/woonhuis

Polair Beveiliging is sinds kort ook leverancier en installeur van Ksenia alarmsystemen. Ksenia is een nieuwe security dimensie. Het meest geavanceerde security platform. Met een Ksenia installatie bent u voorbereid op de toekomst. Uiteraard behoort App bediening voor Android en iOS tot de mogelijkheden.

Lees meer over Ksenia alarminstallatie
Ksenia internet of thing

Bekabeld alarmsysteem

Van oorsprong zijn alarmsystemen bekabeld. Dit wil zeggen dat er een centrale unit wordt geïnstalleerd (de zogenaamde alarmcentrale) en dat alle componenten zoals detectoren, bediendelen, sirenes, telefoonlijnen etc. worden verbonden met een alarmkabel.

Voordelen

 • Zeer betrouwbaar en robuust;
 • Geen last van interferenties of storingen;
 • Relatief goedkoop als bekabeling aanwezig is

Nadelen

 • Moeilijk te installeren in bestaande woningen (kabels trekken);
 • Moeilijk componenten achteraf toe te voegen (kabels trekken);

Draadloos alarmsysteem

Het spreekt voor zich : draadloze systemen werken draadloos! Alle detectoren, bediendelen, sirenes en dergelijke communiceren draadloos met de alarmcentrale. De alarmcentrale communiceert meestal ook volledig draadloos met de meldkamer of contactpersonen via het gsm netwerk.

Voordelen:

 • Zeer makkelijk te installeren – geen kabels!;
 • Zeer makkelijk componenten achteraf toe te voegen;
 • Relatief goedkoop omwille van de snelle installatie

Nadelen:

 • Minder betrouwbaar omwille van de draadloze technologie;
 • In sommige gevallen problemen met bereik draadloze componenten;
 • Levensduur batterijen afhankelijk van omgeving
 • Niet altijd mogelijk om volgens wettelijke of incert normen op te leveren (autonomie centrale bij stroomuitval, flits van buitensirene blijft niet flitsen tot alarm wordt uitgeschakeld terwijl dit effectief verplicht is door de wetgeving)

AJAX draadloze alarmsystemen

Polair Beveiliging installeert ook AJAX draadloze alarmsystemen. AJAX is een betaalbaar systeem waarbij certificeren mogelijk is. AJAX is betrouwbaar en in overeenstemming met de Europese norm grade 2.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

AJAX draadloze alarminstallatie

Hybride alarmsysteem

Polair Beveiliging installeert ook hybride alarmsystemen! Deze zijn zeer gebruiksvriendelijk en bieden het beste van 2 werelden! Tevens zijn onze systemen voorzien van de nieuwste technologie en uitbreidbaar met diverse apparatuur om het systeem nog veiliger, gebruiksvriendelijker en comfortabeler te maken.

Voordelen:

 • Het beste van beide werelden!;
 • Kan volledig bekabeld opgeleverd worden!
 • Kan uitgebreid worden met draadloze componenten!
 • Luxe uitvoeringen beschikbaar, zoals touch screens, inox design sirenes etc …
 • Communicatie mogelijk via app, GPRS, TCP/IP en zelfs een combinatie van meerdere om een hogere veiligheid te garanderen
 • Zeer gebruiksvriendelijke interactieve stemcomputers beschikbaar voor mensen die niet willen aansluiten op een meldkamer
 • Mogelijkheid tot verzenden van gedetailleerde sms berichten voor mensen die niet willen aansluiten op een meldkamer

Nadelen:

 • Kostbaarder dan een draadloossysteem

Beveiligingsplan

Er word samen met u een beveiligingsplan opgesteld. Elk object vraagt om een eigen benadering betreffende organisatorische, bouwkundige en electronische maatregelen. Dit resulteert in een beveilingsklasse-indeling en een plan van aanpak. Polair Beveiliging werkt met een toonaangevende proffesionele producten, Honeywell en Ksenia.

De Honeywell en Ksenia producten zijn van zeer goede kwaliteit en voldoen volledig aan de verzekeringseisen. Daarnaast leveren wij ook diverse andere merken beveiligingsproducten voor alle soorten objecten. Deze producten hebben vaak minder mogelijkheden en kunnen geplaatst worden als er geen verzekeringeis wordt gesteld. Op een Honeywell of Ksenia systeem kan altijd een opleveringsbewijs of certificaat worden afgegeven.

Ksenia Centrale

Polair Beveiliging is sinds kort ook leverancier en installeur van Ksenia alarmsystemen. Ksenia is een nieuwe security dimensie. Het meest geavanceerde security platform.

Lees meer over KSenia alarmcentrales

Meer weten?

Wilt u informatie over een mogelijk beveiligingsplan voor uw bedrijf of woning. Of wenst u een vrijblijvende afspraak waarin we u kunnen vertellen wat Polair Beveiliging voor u kan betekenen? Neem dan contact op.

Contact opnemen