Voorkom inbraak beveilig NU uw woning en bedrijf!

Buitenbeveiliging/Terreinbeveiliging

Terreinbeveiliging wordt steeds populairder. Inbraken nemen toe en zowel particulieren als bedrijven willen ongewenste indringing al in het vroegste stadium detecteren. Dit voorkomt inbraak en dus veel schade. Een prettig gevoel.

Eenvoudige vrijstaande systemen.

Om uw buitenterrein te beveiligen bestaan er vrijstaande detectiesystemen:
Ruimte detectoren met hoogwaardige technologie met gesproken tekst of aansturing verlichting en akoestische signalering. Passief infrarood detectoren die aan de woning kunnen worden gemonteerd of op een houten paal tussen de begroeiing in de tuin worden geplaatst.

Terreinbeveiliging

Polair Beveiliging - Terreinbeveiliging

Vrijstaande uitgebreidere systemen.

Digitaal radarsysteem of een actief infrarood systeem. Dergelijke systemen zijn met name geschikt wanneer u een terrein heeft waarvan de ondergrond niet kan of mag worden bewerkt. Een digitaal radarsysteem legt als het ware een ‘muur’ van radargolven om uw terrein. De onzichtbare radargolven detecteren beweging in het gebied dat door de golven wordt ‘afgedekt’. Een actief infraroodsysteem werkt met onzichtbare infrarood lichtbanen die, net als bij het radarsysteem, alleen in een rechte lijn kunnen worden opgesteld. Het systeem is niet duur, maar vraagt wel relatief veel onderhoud. Bovendien is het gevoelig voor weersinvloeden en kan het last hebben van begroeiing op het terrein. Radar- of infraroodsystemen zijn eenvoudig te installeren.

Polair verzorgt ook ondergrondsterreinbeveiliging

Polair Beveiliging verzorgt ook terreinbeveiliging

Ondergronds systeem

Wanneer u uw buitenterrein met een onzichtbaar detectiesysteem wilt uitrusten, kunt u voor een ondergronds systeem kiezen. Het detectiesysteem bestaat uit leidingen gevuld met een vloeistof en bijbehorende sensoren die trillingen of drukverschillen waarnemen. Met dit systeem wordt een indringer vrijwel zeker gedetecteerd; of deze nu loopt, springt, kruipt, rolt of gebruikmaakt van loopplanken. Het systeem is ongevoelig voor weersinvloeden, onderhoudsarm en werkt in vrijwel iedere ondergrond zoals grind, beton, asfalt en stelconplaten.

Wel is veel graafwerk nodig om het systeem aan te leggen. Dit maakt deze vorm van buitendetectie relatief duur. Wanneer u voor ondergrondse beveiligingstechniek kiest, moet u rekening te houden met de gevoeligheid van het systeem, bijvoorbeeld voor trillingen van zware vrachtwagens of treinen.

Hek-of muurgerelateerde systemen

Wanneer er al een hek of muur om uw terrein staat, dan kan daar vrij eenvoudig een detectiesysteem aan worden toegevoegd: een schrikdraadsysteem of een systeem dat werkt met een microfoonkabel.

Een schrikdraadsysteem belemmert een indringer fysiek uw terrein te betreden. Aanraken van het schrikdraad geeft niet alleen een schok, maar detecteert tegelijkertijd dat er iemand het hek beklimt. Een nadeel is dat het een zichtbaar systeem is dat bovendien vrij eenvoudig te manipuleren is.

Hek- of muurdetectie systemen

Hek- of muurdetectie systeme

Een microfoonkabelsysteem werkt met een kabel die gevoelig is voor vervorming. Vervorming wekt een kleine spanning op. Een sensor aan het eind van de kabel detecteert deze vervorming. De kabel wordt geweven door het (gaas)hekwerk of kan er aan vastgebonden worden. Nadeel van dit, eveneens zichtbare, systeem is dat het gevoelig is voor vandalisme en voor trillingen. Ook een microfoonkabelsysteem is eenvoudig te manipuleren.

Welk buitendetectiesysteem voor uw situatie het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren. De mogelijke criminele scenario’s spelen daarbij een belangrijke rol, evenals de contouren van het terrein, de soort ondergrond en de mogelijkheid om combinaties te maken met bestaande installaties of voorzieningen. Per situatie moet daarom worden beoordeeld welk systeem het meest geschikt is.